Hlehle Blog

Z notatnika wędkarza …

Zarybienia i kolejny gatunek zaliczony

Weekend majowy miałem wyjątkowo niewędkarski, ale i tak kilka godzin spędziłem nad Wkrą. Połowę czasu biegałem z workiem wypełnionym wodą i wylęgiem szczupaka. Rybkę tę należy rozprowadzić po jak największym obszarze, aby małe szczupaki nie pozjadały się nawzajem. Te małe drapieżniki są mega agresywne nawet w worku i efekty widać po brzuszkach co dorodniejszych egzemplarzy.

zarybienia_4

zarybienia_1 zarybienia_3

Po dobrze wykonanym zadaniu zostało trochę czasu aby połowić.

zarybienia_2

Jazie jak zwykle mnie olały, a kleni nie stwierdziłem. Może jeszcze za wcześnie? Chociaż wiosna na całego …

Mimo wszystko i tak udało się zdobyć następny punkt do Hlehle Challenge – nowy gatunek – kiełb 🙂

kiełb_1

Tags:

hlehle

About

Wędkarstwo moja pasja - cóż za banał! Nie zmienia to faktu, że ten banał dokładnie opisuje stan mojego umysłu :) Dodatkowo do niedawna, każdą wolną chwilę poświęcałem jeszcze na sport, ale organizm nie jest niezniszczalny i z wiekiem kontuzje skutecznie wybiły mi z głowy intensywne treningi. Żeby się nie nudzić podczas rehabilitacji , postanowiłem powrócić do pisania ... tak to też lubię robić ;) ... i tak o to powstał ten blog.

View all posts by

2 komentarze

  1. Adam says

    Kiełb jak byk, a co do szczupaka to małe sprostowanie to nie wylęg tylko narybek letni.

    • hlehle says

      Właśnie zastanawiałem się, że taki dorodny ten wylęg 😀

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z ciasteczek. Więcej informacji

Ta strona korzysta z plików cookie ("ciasteczka"). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z "ciasteczek". "Ciasteczka" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Zamknij